Terug

Volg Hart van Nederland

Alex Kroes gaat in tegen besluit Ajax en vecht schorsing aan

Voetbal

2 apr 2024, 11:50

Alex Kroeg gaat zijn schorsing bij Ajax aanvechten. Na het nieuws van dinsdagochtend dat de Amsterdamse club de net nieuwe algemeen directeur op non-actief stelt, komt hij zelf met een reactie op LinkedIn.

"Met pijn in het hart laat ik weten dat de Raad van Commissarissen (RvC) van Ajax heeft aangegeven mij per direct te schorsen als Algemeen Directeur van Ajax", begint Kroes. Hij vertelt dat de RvC van Ajax ten tijde van zijn aanstelling op de hoogte was van zijn (net gekochte) aandelen in de club, hij zal de schorsing dan ook aanvechten bij het AFM, zegt hij.

"Dit alles levert onrust op voor Ajax en dat spijt mij oprecht. Hopelijk is deze periode snel voorbij. Vanaf vandaag zal ik, met pijn in het hart, op afstand, bekijken wat er bij Ajax gebeurt. Ajax moet weer Ajax worden", besluit Kroes zijn reactie.

'Heel erg dom'

Kenners noemen de actie van Kroes 'heel erg dom'. "Kroes heeft denk ik niet moedwillig gepoogd om een ritje met het aandeel te maken, het was gewoon dom", zegt Gerben Everts, VEB-directeur en voormalig bestuurder bij toezichthouder AFM.

Of het om handel met voorkennis ging en dus om een strafbaar feit, hangt volgens Everts af van de concreetheid van de informatie waarover Kroes beschikte ten tijde van de aankoop. "Als Kroes op de dag van de transactie bijvoorbeeld wist van een voorgenomen besluit, dan is het concreet."

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.