Terug

Volg Hart van Nederland

Ajax bevestigt duurste Eredivisie-transfer ooit: Antony naar Manchester United

Ajax bevestigt duurste Eredivisie-transfer ooit: Antony naar Manchester United

Voetbal

30 aug 2022, 14:09

Ajax heeft een akkoord bereikt met Manchester United over de transfer van aanvaller Antony. De 22-jarige Braziliaan verhuist voor 95 miljoen euro naar de Engelse club van trainer Erik ten Hag. Via bonussen kan dat bedrag oplopen naar 100 miljoen euro, maakte Ajax bekend.

Het is daarmee de grootste transfer ooit voor een Nederlandse club. Ajax verkocht drie jaar geleden Frenkie de Jong voor maximaal 86 miljoen euro aan FC Barcelona.

Antony speelde twee jaar voor Ajax, dat hem in 2020 voor 15,7 miljoen euro overnam van São Paulo. Die Braziliaanse club profiteert nu ook van de transfer naar Engeland. São Paulo heeft bedongen dat het 20 procent krijgt van de winst die Ajax op Antony maakt. In 82 wedstrijden maakte de Braziliaanse international 24 doelpunten. Antony werd met de Amsterdammers twee keer landskampioen.

Vertrekwens

De rechtsbuiten stond bij Ajax nog drie jaar onder contract, maar Antony wilde deze zomer per se vertrekken. Hij weigerde al ruim een week om te trainen, tot boosheid van trainer Alfred Schreuder.

Antony is de tweede Ajacied die Ten Hag meeneemt naar Manchester United. Eerder kocht de Engelse club de Argentijnse verdediger Lisandro Martínez al voor maximaal 67,37 miljoen euro.

Liever speler dan geld

Schreuder, en de technische bazen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, hadden Antony liever aan zijn contract gehouden. "Wat heb je aan geld?", merkte de opvolger van Ten Hag al een paar keer op. "Ik wil presteren in de Champions League, Eredivisie en KNVB-beker."

Ajax heeft tot woensdag middernacht de tijd om nog een opvolger voor Antony te vinden. In veel andere landen sluit de transfermarkt 24 uur later.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.