Terug

Volg Hart van Nederland

Boete voor Steven Berghuis na slaan fan in Enschede: 'Ik had dit niet moeten doen'

Boete voor Steven Berghuis na slaan fan in Enschede: 'Ik had dit niet moeten doen'

Voetbal

28 mei 2023, 21:03

Ajax geeft aanvaller Steven Berghuis een boete voor het slaan van een supporter. Het incident gebeurde in Enschede bij de spelersbus, na afloop van het verlies van FC Twente. Berghuis zelf geeft wat meer duidelijkheid over wat er aan de klap vooraf ging.

Voetballer Berghuis deelde een klap uit aan een fan, maar dat blijft dus niet ongestraft. Hij krijgt een boete, zo laat de club weten na een gesprek met de speler, die inmiddels spijt heeft betuigd.

De 45-voudig international van Oranje verloor zijn zelfbeheersing vlak voordat hij in Enschede de spelersbus instapte, zo is te zien op een filmpje dat op internet circuleert. Berghuis speelde in het verleden onder meer bij FC Twente.

'Mensen denken maar alles te kunnen roepen'

"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", liet Berghuis weten. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Volgens betrokkenen riepen fans van FC Twente bij de bus inderdaad van achter een dranghek vervelende teksten naar Berghuis nadat hij handtekeningen had uitgedeeld. De bewuste supporters zouden even daarvoor ook Ajax-spits Brian Brobbey hebben lastiggevallen.

Reactie Ajax

"Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd", meldt Ajax in een reactie. "Hij heeft dat al snel bij trainer John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de ArenA heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt."

Berghuis viel in de slotfase van het uitduel met FC Twente in. Hij kwam de afgelopen maand niet in actie vanwege een blessure. Ajax is als derde geëindigd in de Eredivisie en begint het nieuwe Europese seizoen in de play-offs van de Europa League.

Bekijk hier de beelden van social media:

ANP

Het laatste nieuws over Steven Berghuis bespreken we in de Hart van Nederland-podcast TV-TALK aan de hand van de belangrijkste televisiefragmenten. Beluister hier de laatste aflevering:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.