Terug

Volg Hart van Nederland

Burgemeester Arnhem went zich tot KNVB: 'Vitesse heeft een nieuwe kans nodig'

Voetbal

14 juli 2024, 16:06

De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch heeft de KNVB in een emotionele open brief gevraagd om Vitesse te helpen. De Arnhemmers dreigen vanwege financieel wanbeleid hun proflicentie te verliezen, maar door de komst van een nieuwe geldschieter lijkt het noodlot te zijn gekeerd, maar het verstrekken van de licentie ligt nog steeds bij de bond

"Vitesse heeft een nieuwe kans nodig" schrijft Marcouch naar de KNVB. "We staan aan de rand van de afgrond. Als we daar in vallen dan is het allemaal voorbij. Als we de licentie krijgen om komend seizoen weer mee te doen, dan bouwen we de club weer op. Nuchter en dichtbij. Correct en sluitend."

Redder in nood

De afgelopen maanden was het billenknijpen voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. Na een zenuwslopende onderhandelingssituatie tussen eigenaar Coley Parry en koper Guus Franke leek er licht aan het eind van de tunnel, maar de KNVB heeft nog geen besluit genomen over het verstrekken van de licentie.

Marcouch spreekt in de brief zijn hoop uit over de medewerking van de KNVB, nadat Vitesse afgelopen vrijdag opnieuw uitstel kreeg om de proflicentie veilig te stellen. "Vitesse is bijna thuis. Voor de eerstvolgende meters is uw welwillende medewerking onmisbaar. Arnhem hoopt op u"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.