Terug

Volg Hart van Nederland

Databureau: 'Oranje heeft grootste kans om EK-finale te halen'

Voetbal

3 juli 2024, 11:13

Het vertrouwen in het Nederlands elftal is flink gestegen na de gewonnen wedstrijd tegen Roemenië. Maar ook volgens berekeningen van sportdatabureau Nielsen's Gracenote heeft Oranje van alle overgebleven ploegen op het EK de meeste kans om de finale te bereiken. Oranje zou een kans van 38 procent hebben om de eindstrijd op 14 juli in Berlijn te halen.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelt zaterdag tegen Turkije voor een plek in de halve finale. Als Nederland wint, wacht volgende week woensdag een halve finale tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Engeland en Zwitserland.

Spanje favoriet voor titel

Hoewel Nederland de grootste kans heeft om de finale te bereiken, ziet Gracenote Spanje als de favoriet om het EK te winnen met een kans van 18,8 procent. Duitsland volgt met 17 procent, terwijl Nederland op de derde plaats staat met 16,5 procent. Andere kanshebbers zijn Frankrijk (16,4 procent), Engeland (11,9 procent), Portugal (8 procent), Zwitserland (7 procent) en Turkije (4,5 procent).

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Kwartfinales

De kwartfinales beginnen vrijdag om 18.00 uur met de wedstrijd tussen Spanje en Duitsland. Later die avond, om 21.00 uur, spelen Portugal en Frankrijk tegen elkaar. Op zaterdag volgen de wedstrijden Engeland - Zwitserland (18.00 uur) en Nederland - Turkije (21.00 uur).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.