Volg Hart van Nederland

Feyenoord doet zichzelf tekort in aantrekkelijk duel met Atlético Madrid

Voetbal

4 okt 2023, 21:02

Feyenoord heeft een sterk optreden bij Atlético Madrid niet met minimaal een punt kunnen belonen. De club verspeelde tweemaal een voorsprong in een sfeervol Estadio Metropolitano en slaagde er eenmaal op achterstand niet in om nog dat ene doelpuntje te maken waar het gezien de kansenverhouding recht op had.

Atlético mag zich voorlopig met 4 punten koploper noemen van groep E van de Champions League. Feyenoord heeft 3 punten. Het puntloze Celtic en Lazio (1 punt) spelen woensdagavond nog tegen elkaar.

Trainer Arne Slot omschreef de krachtmeting met Atlético vooraf als een tentamen waar Feyenoord hard voor gewerkt en geleerd had. De Rotterdammers stelden zeker niet teleur tegen de huidige nummer 4 van La Liga maar bogen uiteindelijk door Álvaro Morata en Antoine Griezmann, twee spitsen van wereldklasse van de thuisploeg.

Clubliefde gaat bij sommige fans ver. Zo heeft supporter Paul twee kunstogen met daarop het logo van Feyenoord:

Paul heeft twee kunstogen met het logo van Feyenoord: 'Ik ben een fan in hart, nieren en oog'
1:41

Snelle openingstreffer

Gelet op zijn blijdschap kwam de snelle openingstreffer van Feyenoord ook voor Slot als een grote verrassing. Quinten Timber lanceerde Ayase Ueda in de 7e minuut en zag de vervanger van de geschorste Santiago Giménez op doelman Jan Oblak schieten. Vervolgens stuiterde de bal via de ongelukkige Mario Hermoso over de doellijn (0-1).

Mats Wieffer mocht zich aanrekenen dat Atlético na 14 minuten weer op gelijke hoogte stond. De middenvelder onderschepte een voorzet waardoor Saul plotseling niet meer buitenspel stond. Wieffer tikte de bal ook nog eens voor de voeten van Álvaro Morata (1-1). Na de gelijkmaker werd Feyenoord even overlopen. Maar gelukkig voor de landskampioen schoot Saul op de paal en werkte Gernot Trauner een bal uit het doel.

Dávid Hancko, na een slimme vrije trap van Calvin Stengs, schoot Feyenoord in de 34e minuut opnieuw op voorsprong. De verdediger profiteerde van de chaos die af en toe ontstond in de defensie van de thuisploeg. Atlético kon niet camoufleren dat het met José Maria Gimenez, Stefan Savic, Caglar Söyüncü, Thomas Lemar en Reinildo Mandava wel heel verdedigers miste. Trainer Diego Simeone kon ook geen beroep doen op de geblesseerde Memphis Depay en Pablo Barrios.

Gelijk voor de rust

Feyenoord, spelend met middenvelder Ramiz Zerrouki voor buitenspeler Yankuba Minteh, kwam via Trauner bijna op 1-3. De bezoekers konden vervolgens niet voorkomen dat Atlético met een doelpunt vlak voor en vlak na rust de leiding nam. Antoine Griezmann scoorde in blessuretijd van de eerste helft en Morata trof in de 47e minuut doel.

Feyenoord was even aangeslagen na de 3-2. Maar vervolgens kozen de bezoekers weer de aanval. Stengs en Igor Paixao waren dicht bij de 3-3. Nog groter was de kans voor Minteh. De invaller kreeg de bal niet langs doelman Oblak.