Terug

Volg Hart van Nederland

Geen politie bij Ajax - FC Utrecht, onzeker of wedstrijd kan doorgaan

Voetbal

6 sep 2024, 09:50

De politie zal niet aanwezig zijn bij de wedstrijd Ajax - FC Utrecht op 15 september, meldt het Landelijk Actiecentrum Politieacties. Dit heeft te maken met de acties rondom het vroegpensioen. Het is nog niet zeker of de wedstrijd hierdoor kan doorgaan.

Politieagenten zijn voor die wedstrijd niet beschikbaar en houden in de buurt van de Johan Cruijff ArenA een vakbondsbijeenkomst. Het actiecentrum heeft deze wedstrijd uitgekozen omdat "de druk op deze wedstrijd en het aantal daarbij ingezette politieagenten het grootst is".

De politiebonden stellen dat er vanuit de regering te weinig signalen zijn gekomen dat er "met snelheid" wordt gewerkt aan een fatsoenlijke regeling. Die Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) is belangrijk, omdat het politiewerk zwaar is door de fysieke en mentale belasting.

Driehoek Amsterdam in overleg

De gemeente Amsterdam heeft "kennisgenomen" van de politiestaking rondom de wedstrijd, laat een woordvoerster van burgemeester Femke Halsema vrijdag weten. Zij zegt dat de driehoek (burgemeester, politie, OM) naar de situatie gaat kijken. Een besluit of de wedstrijd door kan gaan, wordt ergens volgende week verwacht.

Eerder deze maand ging de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam niet door. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verbood dat duel nadat de politie een staking had aangekondigd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.