Terug

Volg Hart van Nederland

Onrustige avond: scheidsrechter legt bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax meermaals stil, Klaassen gewond

Onrustige avond: scheidsrechter legt bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax meermaals stil, Klaassen gewond

Voetbal

5 apr 2023, 21:46

Scheidsrechter Allard Lindhout heeft de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax al tweemaal stilgelegd. De eerste keer na een halve minuut vanwege vuurwerk, in de 62e minuut nogmaals nadat Ajacied Davy Klaassen een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid kreeg.

Het voorwerp werd vanuit het publiek gegooid. Klaassen kon zelf het veld verlaten, maar wel met een hevig bloedend hoofd. De man die ervan verdacht wordt het voorwerp te hebben gegooid kon iets later op de avond worden aangehouden, aldus de politie.

Bekijk het moment hier:

Assistent-trainer van Feyenoord John de Wolf kwam enige tijd na het opnieuw stilleggen van de wedstrijd het veld op en sprak het publiek stevig toe.

Vorige maand werd het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen tien minuten stilgelegd toen fans van de thuisclub zich misdroegen. De politie was na die wedstrijd volop aanwezig:

Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen
0:49
Politie volop aanwezig na wedstrijd FC Groningen-Heerenveen

"Gebruik je verstand!" Ook noemde hij het publiek "tussen haakjes supporters", waarmee hij wil zeggen dat fans die met voorwerpen gooien geen echte fans zijn. Iets na 22.00 uur werd de wedstrijd weer hervat.

Heftige rookontwikkeling

Bij de eerste onderbreking werd er door supporters van de thuisploeg te veel vuurwerk afgestoken in De Kuip. Het zorgde voor een enorme rookontwikkeling. De spelers van Feyenoord en Ajax bleven op het veld. Lindhout hervatte de halve eindstrijd na een paar minuten nadat de meeste rook uit het stadion was gewaaid.

Foto's van het bloed op het hoofd van Klaassen, en later ook de rook op het veld:

Justitieminister Yesilgöz twitterde al snel na het tweede incident en deelde haar boosheid. "Als je spelers belaagt of bekogelt ben je geen supporter, maar een enorme hufter die gestraft moet worden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.