Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjevrouwen 'helemaal klaar' voor eerste wedstrijd WK na training op bijzonder veld

Voetbal

22 juli 2023, 13:56

Het Nederlands Elftal kan zondag naar alle waarschijnlijkheid aantreden met een fit elftal tegen Portugal, zei bondscoach Andries Jonker in de persconferentie voorafgaand aan de laatste training. Er zijn nog wat vraagtekens rondom sterspeler Daniëlle van de Donk, maar hij heeft goede hoop dat zij gewoon kan spelen. "Zometeen in de laatste training gaan we alles rustig bekijken, maar ik ga ervan uit dat ze mee kan doen."

Een fitte selectie is voor de bondscoach een geschenk, want er zijn veel spelers met pijn. "Gisteren konden we nog maar negen tegen negen spelen, dat was het maximaal haalbare", aldus Jonker.

Amateurisme van de bovenste plank

Die training werd afgemaakt op een veelbesproken trainingsveld. De bondscoach haalde de internationale headlines door te stellen dat het trainingsveld 'amateurisme van de bovenste plank' is. Midden op het veld was namelijk een lemen plank van dertig centimeter bevestigd, omdat het gras normaal wordt gebruikt voor cricket.

Op de persconferentie zaterdag zei de bondscoach dat hij niet meer wil praten over het trainingsveld. "De kous is nu af, we hebben er veel woorden aan gewijd, nu moeten we de ogen richten op de wedstrijd van morgen." Ook aanvoerder Sherida Spitse focust zich liever op de wedstrijd. "We zijn flexibel als ploeg en we hebben het gedaan met de middelen die we hebben. We kunnen vandaag nog trainen bij het stadion."

Wie er zondag in de basiself gaan starten bij de Leeuwinnen is nog niet bekend. De wedstrijd tegen Portugal begint morgenochtend om 09.30 uur (Nederlandse tijd).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.