Terug

Volg Hart van Nederland

Topper tussen PSV en Ajax na 59 minuten gestaakt na gooien voorwerpen op veld

Voetbal

23 apr 2023, 16:06

De competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax is zondag na 59 minuten gestaakt. Supporters van de thuisploeg gooiden enkele voorwerpen op het veld. Dat gebeurde op een van de lange zijden van het stadion.

PSV leidde op het moment van staken met 2-0. De wedstrijd is om 16.10 uur hervat. Supporters zijn gewaarschuwd dat het duel er definitief op zit als er nog iets op het veld wordt gegooid.

Uiteindelijk heeft PSV Ajax verslagen met 3-0.

De KNVB scherpte onlangs de regels aan na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax. Bij het gooien van voorwerpen op het veld wordt de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Bij een tweede vergrijp wordt het duel volgens de nieuwe richtlijnen definitief gestaakt.

Niet eerste keer

Eerder dit weekend ging het ook al mis bij voetbalwedstrijden. Bij de wedstrijd tussen FC Groningen en NEC werd een grensrechter geraakt door een uit het publiek gegooide beker. Het duel werd in de 18de minuut gestaakt en wordt komende dinsdag uitgespeeld.

Vorige week werd ook NAC Breda tegen Willem II gestaakt na het gooien van voorwerpen op het veld.

Aansteker

Bij het bekerduel in De Kuip werd Ajacied Davy Klaassen aan het hoofd geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp, waarschijnlijk een aansteker.

Ajacied Rika is daar ontzettend boos over:

Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'
1:33
Ajacied over gooien aansteker naar Klaassen: 'Zijn geen voetballiefhebbers'

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.