Terug

Volg Hart van Nederland

Amerikanen tegenstander van Oranje in achtste finale WK

Amerikanen tegenstander van Oranje in achtste finale WK

WK

29 nov 2022, 22:09

Het Nederlands elftal treft zaterdag de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK. De Amerikanen wonnen hun laatste groepswedstrijd tegen Iran met 1-0 en eindigden daardoor als tweede in poule B, achter Engeland. Christian Pulisic maakte enkele minuten voor rust op aangeven van oud-Ajacied Sergiño Dest het doelpunt in Doha.

Oranje verzekerde zich eerder op de dag met winst op Qatar (2-0) van de eerste plaats in groep A. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal pakte 7 punten uit drie wedstrijden. Senegal eindigde met 6 punten als tweede en neemt het zondagavond in de achtste finales op tegen Engeland.

Engeland, de verliezend finalist van het afgelopen EK, versloeg Wales met 3-0 en won groep B met 7 punten. De Amerikanen eindigden op 5 punten, na eerdere remises tegen Wales (1-1) en Engeland (0-0).

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.