Terug

Volg Hart van Nederland

Andries Noppert op doel tijdens eerste Oranje-duel in Qatar? Van Gaal houdt lippen stijf op elkaar

WK

20 nov 2022, 14:09

Meerdere media weten het zeker: Andries Noppert (28) wordt de doelman van het Nederlands elftal en moet maandag de ballen van het team van Senegal tegenhouden. De keeper van SC Heerenveen zou de meeste indruk hebben gemaakt op bondscoach Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek, meldt onder meer De Telegraaf en het AD. Dat zou blijken uit de generale repetitie voor de start van het WK, die zaterdag plaatsvond.

Van Gaal en Hoek hadden, na het afserveren van keeper Jasper Cillessen en Mark Flekken, de keuze uit Noppert, Justin Bijlow en Remko Pasveer. De keuze voor Noppert is volgens kenners opmerkelijk te noemen, omdat hij nog nooit een interland heeft gespeeld en pas in september voor het eerst bij de selectie van Oranje terechtkwam. Eerder slaagde de Fries niet bij NAC Breda en Foggia, en twee jaar geleden stond hij nog bij FC Dordrecht onder contract. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagles naar Heerenveen.

Van Gaal zwijgt

Van Gaal zelf wil desgevraagd niets kwijt over de opstelling van morgen, zei hij zondag tijdens een persconferentie in Doha. "Dat zeg ik nooit", aldus Van Gaal. Of de gekozen keeper ook voor de rest van het WK voor het doel wordt gezet of dat de keuze eenmalig is, wil de bondscoach ook niet kwijt. Wel zei hij vorige week dat Noppert de enige doelman van Oranje is die echt in vorm is.

Niet in vorm

Cillessen, de 33-jarige keeper van NEC, kreeg eerder te horen dat hij niet is geselecteerd door Van Gaal, omdat hij volgens de bondscoach niet in vorm is. "Dan wordt het even zwart voor je ogen en zakt alles onder je weg", zei Cillessen destijds over het moment dat keeperstrainer Hoek hem telefonisch vertelde dat hij is afgevallen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.