Terug

Volg Hart van Nederland

Huis van Oranje stopt voorlopig vanwege wegblijvende fans

WK

29 nov 2022, 20:11

De kogel is door de voetbalkerk: de KNVB organiseert geen Huis van Oranje tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal in de achtste finales van het WK in Qatar. Ze verwachten dat veel Nederlanders komend weekend Sinterklaas vieren en dat er daarom weinig animo voor het evenement is.

Tijdens het Huis van Oranje kunnen voetbalfans de wedstrijden van het Nederlands elftal op een groot scherm volgen in AFAS Live of de Johan Cruijff ArenA. Rondom de wedstrijden zijn er optredens van bekende artiesten zoals Lucas & Steve, Willeke Alberti, Xander de Buisonjé en Ronnie Flex.

Toch weer open?

Bij de eerste wedstrijd tegen Senegal zaten er ongeveer 4000 supporters in de AFAS Live. De wedstrijden tegen Ecuador en Qatar werden vertoond in de ArenA, daar kwamen in beide gevallen zo'n 30.000 man op af. Mocht het Nederlands elftal verder komen in het eindtoernooi, dan bestaat de kans dat het Huis zijn deuren weer opent. De KNVB neemt daar later deze week een beslissing over.

Oranje wist zich dinsdagavond te plaatsen voor de achtste finales na een 2-0 overwinning op gastland Qatar. Met die overwinning werden ze groepswinnaar van pool A en komen daarmee zaterdag weer in actie. De tegenstander in die wedstrijd wordt later op de dinsdagavond bekend, als de wedstrijden in pool B gespeeld zijn.

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.