Terug

Volg Hart van Nederland

Mooiste Oranjestraat van Nederland staat al in de steigers: 'Wij zijn er weer klaar voor, nu Nederland nog'

Mooiste Oranjestraat van Nederland staat al in de steigers: 'Wij zijn er weer klaar voor, nu Nederland nog'

WK

7 okt 2022, 22:35

Al sinds 1988 kleurt de Marktweg in Den Haag compleet oranje, zodra er een EK of WK voetbal aankomt. Ook nu zijn de bewoners van de Marktweg alweer volop bezig om de hele straat aan te kleden met het oog op het WK in Qatar, dat 20 november van start gaat.

De straat is nu al heel oranje, maar dat is natuurlijk lang niet oranje genoeg, vertelt buurtbewoner Danny Zwennes. "We zitten pas op de twintig procent. Alles moet nog ingepakt, het pleintje moet worden uitgelicht en de vlaggetjes moeten nog komen."

Vorig jaar won de straat de prestigieuze titel 'mooiste Oranjestraat van Nederland' dus dit jaar worden alle oranje zeilen bijgezet. "We hadden vorig jaar 38 kilometer vlaggetjes, nu gaan we naar de vijftig kilometer." Een monsterklus dus? Valt mee, zegt Danny laconiek. "We hebben mazzel dat we drie hoogwerkers hebben."

Elk jaar weer feest

Zelfs de vuilcontainers worden minutieus beplakt met tape, zodat ze rood-wit-blauw kleuren. "Ik kijk er elk jaar weer naar uit", zegt de buurman glunderend. Maar als een buurtbewoner die hysterie nou niets vindt, word hij daar dan op aangekeken..? "Dan wordt ie níet aangekeken", zegt hij resoluut. "Wíj zijn er weer klaar voor, nu Nederland nog!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.