Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje naar kwartfinale WK na zege op Verenigde Staten

WK

3 dec 2022, 17:53

Het Nederlands elftal heeft zaterdag de kwartfinale van het WK voetbal bereikt. Na een bloedstollende wedstrijd in het Khalifa International-stadion waren de Oranjeleeuwen te sterk voor het Amerikaanse team. De ploeg van Louis van Gaal won door doelpunten van Memphis Depay, Daley Blind en Denzel Dumfries met 3–1 van de Verenigde Staten.

Het team van de Verenigde Staten begon in de eerste minuten goed met een sterke kans van de middenvelder Christian Pulisic. Maar dat mocht niet baten, want al in de negende minuut scoorde Memphis Depay door een voorzet van Denzel Dumfries de eerste goal. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde de mee opgekomen Daley Blind van dichtbij voor de 2-0. Denzel Dumfries gaf bij beide treffers de assist.

Het Nederlands voetbalelftal begon met dezelfde basisspelers als de wedstrijden tegen Qatar. De mannen wisten aardig wat kansen te creëren tegen het team uit de Verenigde Staten. Het was daarom dan ook een spannende wedstrijd.

Rutte grapt naar Biden

Na de winst richtte Rutte zich op Twitter direct tot de Amerikaanse president Joe Biden. Voor Rutte betekent de overwinning dat "football" het gewonnen heeft van "soccer", de Amerikaanse term voor de sport.

De premier reageerde met zijn berichtje op een eerdere video van president Biden. Daarin zegt Biden, die een bal aanneemt van de Amerikaanse aanvoerder Tyler Adams: "It's called soccer, go USA!".

Debuut voor Simons

Er is aardig goed geluisterd naar de wensen van het Oranjelegioen. In de 82e minuut maakte de 19-jarige Xavi Simons zijn debuut bij het Nederlands elftal. De Oranjefans hoopten de hele week al dat de speler van PSV zou spelen, het liefst zelfs een basisplek.

Simons is de 51e international die onder bondscoach Louis van Gaal zijn eerste wedstrijd speelt in de nationale ploeg. Eerder op dit WK debuteerde Andries Noppert voor Oranje. De keeper van sc Heerenveen heeft inmiddels vier interlands op zijn naam staan.

Huis van Oranje bij kwartfinale weer open

De KNVB besloot het duel met de Verenigde Staten in de achtste finales van het WK niet uit te zenden in het Huis van Oranje, maar als het Nederlands elftal vrijdagavond de kwartfinale speelt, gaat de Johan Cruijff ArenA weer open. De KNVB besloot het Huis van Oranje zaterdag niet te openen omdat verwacht werd dat veel Nederlanders dit weekend Sinterklaas vieren en de animo daarom beperkt zou zijn. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.