Terug

Volg Hart van Nederland

'Tietenman' in Qatar van stadionterrein afgezet vanwege OneLove-band, ook nepborsten afgenomen

WK

23 nov 2022, 20:46

Oranjefan Harry Goudsblom is maandagavond na de wedstrijd tegen Senegal van het stadionterrein afgezet vanwege de OneLove-band die hij om zijn arm droeg. Goudsblom staat bekend als 'tietenman' vanwege de enorme opblaasborsten die hij altijd omdoet als hij het Nederlands elftal aanmoedigt. Die borsten zijn hem ook afgenomen.

"De wedstrijd was voorbij en we liepen naar buiten", begint Harry te vertellen tegen Hart van Nederland. "We gingen vervolgens bij een dj staan en het was gezellig." Er werd, zoals op bovenstaande video is te zien, flink gedanst. "Het was echt een feestje", aldus Goudsblom. Totdat een agent hem van een afstandje spotte.

Ook borsten afdoen

"Toen kwam een agent. Ik moest de band afdoen en afgeven. Ik vroeg wat er was en hij zei alleen: 'not allowed.' Ik had het idee dat hij er gewoon persoonlijk een probleem mee had, want andere agenten maakten juist selfies." En dat is wat hem dwarszit: het is niet duidelijk wat nou wel en niet mag.

De KNVB verzekerde hem voordat hij naar Qatar ging dat hij geen problemen zou krijgen als hij zijn nepborsten mee zou nemen. En eerst lijkt het erop dat dat klopt, want de meeste agenten reageren juist enthousiast op zijn outfit. "De ene agent wil met je op de foto, de ander zet je eruit."

Het afdoen van zijn banden is vervolgens niet genoeg voor de agent. "Ik deed alles in mijn zak en wilde doorfeesten, maar dat was niet de bedoeling. Ik wilde er geen toestand van maken, hij had de leiding. Toen we wegliepen wilden mensen nog met me op de foto en daarom dachten ze waarschijnlijk 'die borsten moeten ook af'. Dat heb ik gedaan en we gingen weg."

Meer statements

De 'tietenman' is in ieder geval niet uit het veld geslagen door de strenge agent. "Het is verder prima hier hoor, hartstikke veilig. Ik ben zelfs blij verrast. En het is heel simpel: als het niet mag dan doe ik het niet. Daar heb ik geen moeite mee." Wel heeft hij de KNVB gebeld om te uit te zoeken of het wel of niet mag. Die zegt tegen Hart van Nederland dat ze erover in gesprek gaan met de organisatie.

Harry is niet de enige die een statement maakt tijdens het WK. De Duitse ploeg bedekte voor de wedstrijd met Japan hun mond voor de teamfoto omdat het verbieden van de OneLove-band hetzelfde is als mensen de mond snoeren.

"Ik heb dat statement van de Duitse ploeg ook gezien net. Fantastisch. Ze kunnen eigenlijk niets doen, maar doen zo toch nog wat. En ik zag die Duitse minister op de tribune ook met een band staan. Nou, die zouden ze ook naar buiten moeten begeleiden", lacht Harry.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.