Terug

Volg Hart van Nederland

WK-shirts Oranje leveren op eerste veiling 60.000 euro op

WK-shirts Oranje leveren op eerste veiling 60.000 euro op

WK

25 nov 2022, 18:56

De shirts die het Nederlands elftal droeg op het WK tegen Senegal (2-0) hebben op een veiling een kleine 60.000 euro opgeleverd. Dat geld gaat, net als de opbrengsten van de gedragen shirts uit de andere duels van Oranje in Qatar, naar arbeidsmigranten in het gastland.

Het shirt van aanvoerder Virgil van Dijk leverde volgens onlineplatform MatchWornShirt het meest op: bijna 5000 euro. Ook de shirts van doelpuntenmakers Cody Gakpo en Davy Klaassen en Oranjedebutant Andries Noppert waren populair met opbrengsten tussen de 2800 en 3603 euro.

Arbeidsmigranten

Van Dijk zei eerder te hopen dat Oranje in Qatar kan bijdragen aan de veranderingen die al een aantal jaar gaande zijn op het gebied van arbeidsrechten. Mensenrechtenorganisaties maken zich al jaren sterk voor betere omstandigheden voor de vele arbeidsmigranten in Qatar.

"Vanuit de 'bestuurskamers' is al veel gedaan om de situatie te verbeteren, maar wij willen daar vanuit de kleedkamer ook een concrete bijdrage aan leveren", aldus Van Dijk. "Allereerst door hier op dit wereldpodium aandacht te vragen voor hun situatie. Maar ook door de veilingopbrengst van onze wedstrijdshirts te gebruiken om de in gang gezette verbeteringen mede te financieren."

De veiling van de wedstrijdshirts begint steeds direct na de aftrap en loopt dan tot het volgende duel.

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.