Weerbericht
21 mei 2023, 21:54
We hebben het afgelopen weekend voor het eerst dit jaar kunnen genieten van zomerse temperaturen. Maandag belooft ook een warme en broeierige dag te worden. Maar hoe zit het met de rest van de week? Blijft het prille zomerweer nog even hangen of gaat het weer afkoelen?
De meteorologen van Weer.nl schrijven dat het morgen nog steeds zomers aan kan voelen in delen van Nederland. Zo is het nog steeds warm met temperaturen tussen de 21 tot zelfs 26 graden landinwaarts. Door de hoge luchtvochtigheid zal het op veel plaatsen behoorlijk broeierig aanvoelen.
In de middag en avond is er vooral in het oosten kans op enkele stevige buien met onweer. Aan zee en in het Waddengebied blijft het ook morgen duidelijk koeler met maximaal 15 tot 18 graden door een aanlandige wind.
Weerman Jordi Huirne weet wat het weer volgende week gaat doen:
Vanaf dinsdag draait de wind echter naar het noordwesten, waardoor de temperaturen duidelijk zullen dalen. Gelukkig blijven de hogedrukgebieden in onze buurt, waardoor het weerbeeld niet echt verslechtert.
In het noorden liggen de temperaturen het laagst, met hooguit 13 tot 15 graden. In het zuiden kan het nog oplopen tot ongeveer 18 à 19 graden.
Over het algemeen blijft het weerbeeld vriendelijk met voornamelijk droog weer en regelmatig zonneschijn, vooral in het westen. De matige tot vrij krachtige noordwestenwind kan echter wat onaangenaam aanvoelen.
De daaropvolgende dagen blijft de wind voornamelijk uit het noorden komen, waardoor de temperaturen iets lager zijn dan normaal voor deze tijd van het jaar. Woensdag kunnen we rekenen op temperaturen rond 15 graden in het noorden tot 19 graden in het zuiden. Donderdag wordt het iets warmer met 16 tot 20 graden, terwijl de temperatuur op vrijdag weer iets daalt.
Gelukkig lijkt het voorlopig vrijwel droog te blijven, ook gedurende de rest van de week. De wind zal niet al te sterk zijn en de zon zal regelmatig schijnen. Dit komt doordat hogedrukgebieden - in tegenstelling tot eerder deze lente - zich in onze buurt bevinden. In eerste instantie bevinden ze zich ten noordwesten, waardoor de temperaturen redelijk gematigd blijven.
Hoewel de verwachtingen voor de lange termijn altijd wat onzeker zijn, neemt de kans op een langere periode met warmer weer toe. De hogedrukgebieden zullen naar verwachting verschuiven richting Scandinavië, wat betekent dat de wind naar het oosten draait en de invloed van de koude Noordzee afneemt. Zowel de Europese als de Amerikaanse weermodellen geven aan dat de kans op zomerse temperaturen geleidelijk toeneemt vanaf het Pinksterweekend.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.