Terug

Volg Hart van Nederland

Rolstoeltennisster Diede de Groot wint Wimbledon voor de vijfde keer

Rolstoeltennisster Diede de Groot wint Wimbledon voor de vijfde keer

Sport

15 juli 2023, 17:24

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de vijfde keer het enkelspeltoernooi van Wimbledon gewonnen. De 26-jarige De Groot liet in de eindstrijd landgenote Jiske Griffioen met 6-2 6-1 kansloos. De finale duurde slechts 53 minuten.

De Groot maakte indruk op baan 3 en sloeg liefst 29 winners. Ze noteerde slechts 11 onnodige fouten. Op haar eerste opslag verloor ze slechts acht punten.

Winnen is Diede de Groot niet vreemd. Twee jaar won ze als eerste rolstoeltennisser de Golden Grand Slam: de vier grote tennistoernooien én de Paralympische Spelen.

Rolstoeltennisster Diede de Groot gehuldigd voor Golden Slam: 'Zo gaaf'
1:59
Rolstoeltennisster Diede de Groot gehuldigd voor Golden Slam: 'Zo gaaf'

Ook in 2017, 2018, 2021 en 2022 was De Groot de beste op het Londense gras. Ze bracht haar totaal aantal gewonnen grand slams op negentien. In 2020 verloor de nummer 1 van de wereld op Roland Garros voor het laatst een wedstrijd op een grand slam.

De 38 jaar oude Griffioen had in de halve eindstrijd de als tweede geplaatste Japanse Yui Kamiji verslagen. Griffioen, die haar loopbaan een vervolg besloot te geven na te zijn gestopt, speelde haar eerste grandslamfinale sinds de Australian Open van 2017.

Samen op vakantie

"Dit voelt erg goed", zei De Groot na afloop. "Het was door de omstandigheden een van de moeilijkste wedstrijden die ik heb gespeeld. Ik ben daarom extra trots op de overtuigende wijze waarop ik heb gewonnen. Spelen tegen een landgenote is altijd lastig omdat je elkaar zo goed kent. We kennen elkaar heel goed, zo gingen we vorig jaar samen op vakantie. We zijn erg goede vriendinnen."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.