Terug

Volg Hart van Nederland

Vick (15) racet in haar zelfgebouwde Porsche over het circuit van Zandvoort

Vick (15) racet in haar zelfgebouwde Porsche over het circuit van Zandvoort

Sport

29 mei 2023, 21:24

Vick (15) heeft haar rijbewijs nog lang niet, maar ze racet nu al met gierende banden over het circuit van Zandvoort. En de flitsende klassieke Porsche waar ze in rijdt? Die heeft ze ook nog eens zelf gebouwd.

"Ik krijg regelmatig de vraag: voor wie kom jij kijken? Dan zeg ik: ik rij zelf", vertelt Vick Schuijlenburg aan Hart van Nederland. "Mensen geloven het vaak niet. Ze zien het niet aankomen", lacht ze.

Maandag maakte Vick haar laatste testrit voor haar eerste race over twee weken:

In het weekend van 16 tot en met 18 juni racet ze in Zandvoort in 'The Historic Grand Prix'. Daar doen oudere auto's aan mee, waar haar Porsche 944 perfect bijpast. Vick houdt namelijk van oudere auto's. "Dan komt het aan op de rijder."

Moertjes en boutjes

Vick kwam niet zomaar op het idee om te gaan racen. "Mijn vader heeft een autobedrijf en hij wilde een raceauto ombouwen. Ik hielp daarbij en bracht veel uren met die auto's door en toen wilde ik er ook graag in rijden." Maar dat ging natuurlijk niet zomaar zonder rijbewijs.

Haar vader kwam erachter dat ze met een racelicentie, die ze bij de rensportschool in Zandvoort kon krijgen, wel mocht rijden op het circuit. "Na de eerste keer rijden was ik al erg enthousiast. Dat smaakte naar meer."

"De snelheid, dat maakt het geweldig", legt ze uit. "En iedereen hier. Het is een soort hechte familie." En dat ze haar eigen auto gebouwd heeft, maakt het voor haar nog mooier. "Ik weet nu ook een beetje waar alle moertjes en boutjes zitten. Als iets niet helemaal goed is, weet ik een hoe we dat hebben gedaan. En ik kon hem helemaal naar eigen zin maken."

Vaart eruit

Over het eindresultaat is ze ook erg tevreden. "Hij heeft maar 170 pk, maar het is gewoon een ontzettend leuke auto. De wegligging is goed en er zitten nul systemen in. Dus geen stuurbekrachtiging en geen ABS. Het komt allemaal aan op de rijder." Over twee weken kan ze laten zien wat ze met de auto kan.

Vicks ouders zijn enorm trots op haar. "Ze is begonnen toen ze dertien was", vertelt moeder Margaret. "Gelukkig kwam er toen corona en moest ze stoppen. Nu is ze niet meer te houden." Toch zijn ze ook zenuwachtig. "Voor een moeder voelt dat anders. Elk rondje dat ze niet voorbijkomt als er iets is, daar krijg ik de zenuwen van."

Of ze in de voetsporen wil gaan treden van Max Verstappen? Dat waarschijnlijk niet. "Ik zit nu in Havo 4 en zodra ik mijn diploma heb wil ik de uitvaartverzorging in", vertelt Vick.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.