Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen flikt het weer: de Grand Prix van Monaco is binnen

Max Verstappen flikt het weer: de Grand Prix van Monaco is binnen

Formule 1

28 mei 2023, 16:53

Max Verstappen heeft voor de tweede keer de Grand Prix van Monaco gewonnen. Hiermee verstevigt hij de leiding in het WK-klassement.

De 25-jarige Nederlander reed in zijn woonplaats ook na een flinke regenbui in de slotfase van start tot finish aan kop. De Spanjaard Fernando Alonso (Aston Martin) eindigde als tweede, de derde plaats was voor de Fransman Esteban Ocon (Alpine). Nyck de Vries finishte buiten de punten op de twaalfde plaats.

Verstappen won dit jaar al drie grands prix, Pérez won de andere twee. Tot nu toe zegevierde de Nederlander één keer in Monaco.

Race afgelast

De race in Monaco was weer de eerste na de afgelaste Grote Prijs van Emilia-Romagna. Die zou eigenlijk volgende week gereden worden, maar vanwege het noodweer in Noord-Italië kon dat niet doorgaan.

Fans waren enorm teleurgesteld:

Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië
0:56
Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië

ANP

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.