Terug

Volg Hart van Nederland

Wisselspelers Oranje winnen met 6-1 van Duitse amateurclub

EK

26 juni 2024, 14:10

Het Nederlands elftal heeft een dag na de met 3-2 verloren EK-wedstrijd tegen Oostenrijk gewonnen van een Duitse amateurclub.

In het AOK Stadion in Wolfsburg waren de invallers en reserves van bondscoach Ronald Koeman met 6-1 te sterk voor TSV Havelse, dat uitkomt in de Regionalliga Nord. In het besloten oefenduel scoorden Wout Weghorst en Micky van de Ven allebei twee keer. De overige treffers kwamen op naam van Jeremie Frimpong en Brian Brobbey.

Weghorst en Van de Ven vielen tegen Oostenrijk allebei in. Weghorst gaf de assist bij de 2-2 van Memphis Depay. Frimpong en Brobbey kwamen in dat duel niet in actie. Joshua Zirkzee, die na griep pas kort voor het duel met de Oostenrijkers aansloot bij de selectie, deed ook een gedeelte van de oefenwedstrijd tegen TSV Havelse mee.

Wil jij Hart van Nederland op het startscherm van je telefoon?

Ben jij fan van de website van Hart van Nederland en wil je die standaard op het startscherm van je telefoon? Dat kan! Op deze manier download je Hart van Nederland op iOS of Android en heb je altijd een icoontje op je startscherm staan, net als andere nieuwsapps.

De wisselspelers en reserves gingen in de spelersbus naar het oefenduel toe. Later volgden de basisspelers van dinsdag, die de wedstrijd vanaf de tribunes bekeken.

Achtste finale

Oranje eindigde door de nederlaag tegen Oostenrijk als derde in groep D en treft in de achtste finales Engeland of de winnaar van groep E (België, Roemenië, Slowakije of Oekraïne). Woensdagavond komt daar duidelijkheid over.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.