Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen flikt het en verovert poleposition voor Grand Prix van Spanje

Max Verstappen flikt het en verovert poleposition voor Grand Prix van Spanje

Formule 1

3 juni 2023, 17:23

Goed nieuws voor Formule 1-coureur Max Verstappen: hij start zondag op de poleposition bij de Grand Prix van Spanje. De tweevoudig wereldkampioen zette zaterdag de beste tijd neer. Hij kwam op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona tot 1.12,272.

De Nederlander bleef Carlos Sainz, op de tweede plek, en Lando Norris, op de derde plek, voor. Verstappen reed vier tiendes sneller dan nummer 2 Sainz. In de drie vrije trainingen zette Verstappen ook al de snelste tijd neer.

Verstappen won vorige week nog voor de tweede keer de Grand Prix van Monaco. Hiermee verstevigde hij de leiding in het WK-klassement. Verstappen won dit jaar al drie grands prix.

De race voor de Grand Prix van Monaco, de Grand Prix van Emilia-Romagna, was afgelast vanwege noodweer. Fans waren enorm teleurgesteld:

Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië
0:56
Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië

Formule 1-coureur Charles Leclerc viel al in het eerste deel van de kwalificatie van de Grote Prijs van Spanje uit. De Monegask kwam in zijn Ferrari niet verder dan de negentiende tijd en start derhalve zondag in de wedstrijd in het achterveld.

Leclerc had problemen met zijn auto. "Er is duidelijk iets niet goed", zei hij bij Viaplay. "Dat moeten we checken en dan zien we wel hoe het morgen gaat. Maar dit is heel teleurstellend."

Regen?

Het kan zondag regenen tijdens de Formule 1-race in Spanje. Het gaat sowieso regenen in Catalonië, de regio van het circuit in Montmeló, nabij Barcelona.

Omdat het pal boven het circuit kan gebeuren, is er een kans dat de radar het pas aangeeft als het al regent. Toch is het niet met zekerheid te zeggen dat het circuit daadwerkelijk nat wordt.

Nyck de Vries kwalificeerde zich als veertiende. Verstappen en De Vries komen zondag om 15.00 uur in actie bij de Grand Prix van Spanje.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.