Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen krijgt lekke band en straf in Oostenrijk, eindigt als vijfde

Formule 1

30 juni 2024, 16:40

Max Verstappen is door een aanrijding met Lando Norris de leidende positie en een mogelijke zege in de Grote Prijs van Oostenrijk kwijtgeraakt. De regerend wereldkampioen in de Red Bull eindigde als vijfde.

De overwinning op het circuit in Spielberg ging naar de Britse Mercedes-coureur George Russell, die de Australiër Oscar Piastri in de McLaren en de Spanjaard Carlos Sainz in de Ferrari voorbleef.

10 seconden straf

Verstappen lag in leidende positie, toen hij in de 64e ronde een lekke band opliep na een aanrijding met Norris. Beide coureurs waren toen al enkele ronden verwikkeld in een fel gevecht om de leiding. De Britse McLaren-coureur kon niet verder. Verstappen kreeg een straf van 10 seconden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.