Terug

Volg Hart van Nederland

Olympiërs in Parijs klagen over keuken, laten diepvriesmaaltijden overkomen

Olympische Spelen

25 juli 2024, 19:56

De Nederlandse olympische ploeg heeft kort voor de start van de Olympische Spelen in Parijs vijf magnetrons aangeschaft om de sporters een alternatief voor de eetzaal in het olympisch dorp te kunnen bieden. De afgelopen dagen klaagden sporters over de keuken, vooral over de beschikbaarheid van het eten.

"Het eten is van goede kwaliteit. De Franse keuken is wel goed, maar het moet er wel zijn", zei André Cats, de directeur topsport van NOC*NSF, op een persmoment. "Na de ervaringen met de eetzaal hebben we met onze contacten gekeken hoe we een plan B konden bedenken, wat heel gebruikelijk is in de topsport. Vandaag zijn er ingevroren maaltijden onderweg naar Parijs."

Diepvriesmaaltijden

Cats wil benadrukken dat het niet gaat om standaard diepvriesmaaltijden. "Het klinkt misschien alsof het maaltijden zijn die je bij de supermarkt haalt, maar het zijn hoogwaardige maaltijden die zijn ingevroren. Uitstekende topsportmaaltijden", aldus Cats.

TeamNL heeft zich laten inspireren door de Nederlandse roeiploeg, die werkt met een eigen keuken. "We moesten wel vijf magnetrons aanschaffen, maar dat was in Parijs niet zo'n probleem."

Volgens Cats is het niet de bedoeling dat sporters die pas laat terugkeren in het olympisch dorp niet meer terechtkunnen voor een maaltijd. Ook daarom nam hij liever het zekere voor het onzekere.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.