Terug

Volg Hart van Nederland

Staatssecretaris: boegeroep naar volleyballer Van de Velde was lullig

Olympische Spelen

5 aug 2024, 18:25

Staatssecretaris van Sport Vincent Karremans leeft mee met de veelbesproken beachvolleyballer Steven van de Velde, die tijdens de Spelen van Parijs steeds massaler werd uitgejouwd.

"Hij heeft een fout gemaakt in zijn leven en daar is hij voor gestraft. Dan verdien je een tweede kans. Dus ik vind het voor hem echt heel zwaar dat hij zo werd uitgefloten", zegt de VVD'er tijdens een informeel persmoment bij het TeamNL Huis in Parijs.

'Lullig'

Karremans vindt het "lullig" dat het publiek in het stadion onder de Eiffeltoren Van de Velde steeds meer uitjoelde, in zijn laatste drie wedstrijden elke keer dat hij serveerde. "Ik snap de emotie van het publiek echt wel, maar ik vind het voor hem en zijn teamgenoot heel triest."

De in 2016 voor seks met een 12-jarige veroordeelde Van de Velde (29) vormt een koppel met Matthew Immers (23). Zondag kwam in de achtste finales een einde aan hun bewogen Spelen, tegen de Brazilianen Evandro Goncalves en Arthur Lanci (21-16 21-16).

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.