Terug

Volg Hart van Nederland

Feest en vuurwerk in Arnhemse binnenstad na redding Vitesse

Voetbal

3 aug 2024, 22:03

Op de Korenmarkt in het centrum van Arnhem vieren fans van Vitesse dat hun club kan blijven bestaan. Zaterdag werd aan het begin van de avond duidelijk dat Vitesse alsnog een proflicentie voor het nieuwe seizoen krijgt.

Toen het nieuws doordrong tot de tussen de honderd en tweehonderd aanwezige supporters brak meteen een groot feest uit. "Mensen omarmden elkaar, juichten en er werd veel vuurwerk afgestoken", zag een ANP-fotograaf ter plaatse. "De emoties zijn groot en veel mensen lopen rond met rode ogen."

Veel supporters in de Arnhemse binnenstad hebben de hele middag gewacht op het verlossende woord van de KNVB. "Ze hebben echt urenlang moeten wachten. En je zag in de loop van de middag steeds meer de twijfel toeslaan. Dat maakte de vreugde-uitbarsting toen het nieuws kwam alleen maar groter", aldus de fotograaf.

Spanning om toekomst Vitesse wordt hartpatiënt Fred bijna te veel

'Onze trouw aan Vitesse is beloond'

Ook de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, is tevreden met de keuze van de KNVB. "Ik ben zó blij!" schrijft hij op sociale media. "Onze trouw aan Vitesse is beloond."

Volgens de burgemeester zijn veel obstakels en tegenslagen overwonnen door alle goed wil. "Zo goed om met zoveel mensen op één lijn te staan. Zo geweldig om Arnhem nu opgelucht, opgewekt en optimistisch te zien", aldus Marcouch.

De burgemeester zegt dat de mensen in Arnhem ervan doordrongen zijn dat alles wat ze doorstaan en overwinnen, hen sterker maakt. "Op naar een sportief jaar vol mooie wedstrijden met ons als oud en jong achter Vitesse."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.