Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse voetbalsters beginnen Wereldkampioenschap voetbal met 1-0-zege op Portugal

Voetbal

23 juli 2023, 11:27

De Nederlandse voetbalsters beginnen WK met een zege op Portugal. In Dunedin in Nieuw-Zeeland won de ploeg van bondscoach Andries Jonker met 1-0 door een doelpunt van Stefanie van der Gragt in de eerste helft.

Oranje heeft na een wedstrijd 3 punten in groep E, net als de voetbalsters van de Verenigde Staten. De Amerikaanse regerend wereldkampioen won de eerste wedstrijd met 3-0 van Vietnam. De voetbalsters van Jonker spelen op 27 juli tegen de Verenigde Staten en op 1 augustus tegen Vietnam.

De wedstrijd van Oranje tegen Portugal begon zondagochtend om 09.30 uur (Nederlandse tijd).

Wedstrijdfit

Een KNVB-woordvoerster liet op de dag voor de wedstrijd weten dat iedereen wedstrijdfit is. De twee meegereisde speelsters Shanice van de Sanden en Barbara Lorsheijd, die klaarstonden voor het geval er iemand voorafgaand aan het toernooi geblesseerd zou raken, zijn daardoor niet langer nodig.

ANP/Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.