Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje Leeuwinnen beginnen bijna aan WK, maar moeten trainen op 'gevaarlijk' cricketveld

Oranje Leeuwinnen beginnen bijna aan WK, maar moeten trainen op 'gevaarlijk' cricketveld

Voetbal

20 juli 2023, 12:09

Hoewel het "niet ideaal" is, blijven de voetbalsters van Oranje voorlopig op het cricketveld in de Nieuw-Zeelandse kustplaats Tauranga trainen. Het veld is alleen deels onbespeelbaar. Bondscoach Andries Jonker spreekt zelfs van een gevaarlijke situatie.

"Er zijn zes andere locaties in de buurt bekeken, maar deze voldoen allemaal niet aan de vereisten", zegt een KNVB-woordvoerster donderdag na een besloten training van de voetbalsters. In het trainingsveld ligt een harde plaat.

Vooral jonge meiden wilden graag een handtekening scoren op de Fandag:

Bondscoach Jonker noemde de situatie op het veld bij het basiskamp van de voetbalsters woensdag "gevaarlijk". "Of we moeten eromheen gaan voetballen, of er komt een ander veld", zei hij. Het Bay Oval-cricketveld leek in eerste instantie "fantastisch", maar toen er eenmaal op gevoetbald werd bleek de harde ondergrond bij de middenlijn volgens aanvoerster Sherida Spitse "heel vervelend".

Portugal wacht

In Nieuw-Zeeland zijn de sporten rugby en cricket populair, maar voetbalvelden zijn er minder te vinden. In Tauranga, waar ruim 130.000 mensen wonen, is wel een voetbalstadion met zo'n 20.000 zitplaatsen. "Maar ik weet niet of de plaatselijke voetbalclub alle faciliteiten heeft", zei Jonker woensdag al.

Oranje traint nog twee keer in Tauranga voordat het zaterdag naar de zuidelijk gelegen stad Dunedin vliegt. Daar staat zondag om 09.30 uur (Nederlandse tijd) de eerste wedstrijd in de groepsfase tegen Portugal op het programma.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.