Terug

Volg Hart van Nederland

Stroomstoring Groningen voorbij, ook treinverkeer hervat

Stroomstoring Groningen voorbij, ook treinverkeer hervat

Tech-nieuws

Vandaag, 10:36

De stroomstoring in Groningen die sinds 10.00 uur vanochtend onder meer zorgde voor een verstoring van de treindienst, is weer opgelost. Volgens Enexis heeft de storing ongeveer een uur geduurd. Zo'n 21.755 klanten zaten zonder stroom.

Volgens Enexis is de storing ontstaan in het hoogspanningsnet van TenneT. Die netbeheerder meldt dat de stroom is uitgevallen tijdens werkzaamheden bij het hoogspanningsstation Weiwerd, in de buurt van Delfzijl.

In totaal werden 1605 postcodes getroffen door de stroomuitval. Enexis deelde eerder een kaart waarop te zien is dat onder meer Loppersum, Delfzijl en Siddeburen worden getroffen door de stroomstoring.

Soms gaat het op een wel heel 'goede' manier mis. Door een stroomstoring in februari kon men bij een tankstation aan de Polderstraat in Heteren tanken voor prijzen die al lang niet meer zo laag waren:

Benzine spotgoedkoop bij tankstation Heteren door stroomstoring: 'Heel bijzonder dit'
0:52
Benzine spotgoedkoop bij tankstation Heteren door stroomstoring: 'Heel bijzonder dit'

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.