Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjefans gooien stoelen naar Engelse fans tijdens vechtpartij: meerdere gewonden

EK

10 juli 2024, 19:16

Een paar uur voor de wedstrijd tussen Nederland en Engeland op het EK voetbal zijn supporters van beide landen met elkaar op de vuist gegaan in Dortmund. De politie zegt dat er gewonden zijn gevallen. De politie zegt dat er gewonden zijn gevallen, maar noemt geen aantallen.

De krant Bild spreekt van vier gewonden en zegt dat er tien mensen zijn gearresteerd.

Op X gaan video's rond van de vechtpartij. Daarop is duidelijk te zien dat er met stoelen, banken en een hoop andere voorwerpen wordt gegooid.

Banken gegooid

De vechtpartij ontstond bij een restaurant, waar de voorwerpen door de lucht vlogen. Op beelden op sociale media is te zien dat bekers, stoelen en banken worden gegooid naar Engelsen die binnen en op het terras van het restaurant staan. Ook worden klappen uitgedeeld. Meerdere ramen zijn gebarsten of verwoest. Volgens Ruhr24 was er ruzie om een vlag en gingen de Nederlanders in de aanval.

De politie heeft ingegrepen, maar kon niet bevestigen dat aanhoudingen zijn verricht. Een lokale verslaggever spreekt op X van tien arrestaties. De Oranjemars naar het stadion is volgens de politie grotendeels rustig verlopen.

Hardcore fans die komen om te rellen

Even daarvoor werden er nog massaal video's gedeeld van een gezellig moment tussen Nederlandse en Engelse fans, maar even verderop ging het toch mis. Mensen op X verbazen zich over de omslag in de sfeer. "Ik zag ze net nog Hey Jude zingen", schrijft iemand.

"Waarschijnlijk zijn een paar hardcore fans die alleen daarnaartoe gekomen om te rellen en de sfeer te verpesten. Ik heb echte fans 'Hey Jude' zien spelen voor de Britten. Dat is hoe het hoort te zijn", schrijft iemand. Gelukkig nemen meer Engelsen het de Nederlandse fans niet allemaal kwalijk. "Dit zijn niet de gewoonlijke Nederlandse fans."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.