Terug

Volg Hart van Nederland

Wat nu voor Nyck de Vries na Formule 1-exit? 'Geen faire kans gehad'

Wat nu voor Nyck de Vries na Formule 1-exit? 'Geen faire kans gehad'

Formule 1

12 juli 2023, 19:43

Het zal de Formule 1-fans niet ontgaan zijn: we zijn een Nederlander kwijt in de koningsklasse van de autosport. Nyck de Vries boekte te weinig resultaat en is daarom direct na de door Max Verstappen gewonnen race in Silverstone vervangen voor oudgediende Daniel Ricciardo. Maar wat nu, voor de Fries?

Is het vanaf nu bankhangen en vanaf de luie zetel zijn voormalig collega's zien rijden op bijvoorbeeld circuit Zandvoort? Of kan hij toch nog aan de bak als reserverijder? Misschien zijn er wel andere opties?

Bij Radio 538 sprak oud-F1-coureur Giedo van der Garde de opties voor Nyck. Hij vindt sowieso dat hij geen eerlijke kans heeft gehad:

Wat nu voor Nyck de Vries na Formule 1-exit? 'Geen faire kans gehad'
1:37
Wat nu voor Nyck de Vries na Formule 1-exit? 'Geen faire kans gehad'

Op de reservebank?

Hoofdredacteur van mannenblad JFK en auto-expert Jeroen Jansen zegt tegen Hart van Nederland dat ook hij het zuur vindt dat de F1-carrière van De Vries zo snel al is stopgezet. Maar als hij naar de toekomst van de coureur kijkt, noemt hij een paar opties. "Hij zou terug kunnen naar zijn oude rol. "Als reserverijder bij Mercedes-dochterteam Williams." Ook noemt Jansen de optie van testrijder.

Het zou ook goed kunnen dat hij zich gaat focussen op andere raceklassen. "Misschien ook raceklassen waar hij nog niet actief in is geweest", stelt Jansen. "Het WEC is genoemd, waar ook de 24 uur van Le Mans bij hoort." Het WEC is het World Endurance Championship, een uithoudingsklasse waarbij wedstrijden minstens vier uur duren.

In januari sprak Jansen nog voor JFK met De Vries voor het blad, wat resulteerde in een uitvoerig interview.

Formule E-terugkeer

Columnist Gerard Bos van Formule1.nl geeft ook een aantal opties voor De Vries. Al ziet hij het juist niet zo snel gebeuren dat De Vries terugkeert in een bescheidener rol binnen de Formule 1: "Het is zeer de vraag of er ruimte en wil is bij andere F1-teams om De Vries een kans op sportieve revanche te bieden. Een terugkeer naar het langeafstandsracen is logischer, topteam Toyota wilde hem afgelopen seizoen al inzetten", schrijft hij in een column.

Bos denkt ook dat een terugkeer bij de Formule E, de volledig elektrische variant van de Formule 1, er ook nog wel in kan zitten. En eventueel: Indycar. Maar wat het ook gaat worden: De tijd zal het leren...

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.