Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen eindigt als vijfde in GP Azerbeidzjan

Max Verstappen

15 sep 2024, 14:39

Max Verstappen is als vijfde geëindigd in de Grote Prijs van Azerbeidzjan in de Formule 1. De overwinning ging in Bakoe naar Oscar Piastri van McLaren. Verstappen was als zesde gestart op het stratencircuit in de hoofdstad van Azerbeidzjan.

Verstappen wist Lando Norris, zijn voornaamste concurrent om de wereldtitel, net niet achter zich te houden. Norris, die in de achterhoede was gestart, haalde de Red Bull-coureur in de 49e ronde in. Er werden 51 rondes gereden op het circuit in het centrum van de stad.

Safetycar

In de slotfase vielen Verstappens ploeggenoot Sergio Pérez en Carlos Sainz van Ferrari uit nadat ze met elkaar in aanraking waren gekomen. Daarom eindigde de race met een virtuele safetycar.

Het was de zeventiende race van het seizoen. Er staan nog zeven races op het programma. Volgend weekend is de Grote Prijs van Singapore.

Een Verstappen-liedje uit Enschede staat wereldwijd op nummer 1 op Spotify. Je ziet hem bovenaan dit artikel.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.