Terug

Volg Hart van Nederland

PSV naar voorronden Champions League, rampseizoen Ajax compleet

PSV naar voorronden Champions League, rampseizoen Ajax compleet

Voetbal

28 mei 2023, 16:31

PSV mag komend seizoen opnieuw meedoen aan de voorronden van de Champions League. De Eindhovenaren wonnen op de slotdag met 2-1 bij AZ en stelden daarmee de tweede plaats achter kampioen Feyenoord veilig.

Ajax heeft een mislukt seizoen met een ruime nederlaag afgesloten. De club verloor de uitwedstrijd tegen FC Twente (3-1) maar handhaafde zich nog wel op de derde plaats omdat AZ er niet in slaagde om van PSV te winnen. De Amsterdamse club doet komend seizoen mee aan de play-offs van de Europa League en AZ gaat naar de voorronden van de Conference League.

PSV heeft een plek achter kampioen Feyenoord veroverd, die al een ticket heeft voor deelname aan de Champions League.

In mei won PSV de beker. Fans gingen uit hun dak:

PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale
2:20
PSV-fans vieren feest na winst bekerfinale

PSV begon de uitwedstrijd tegen AZ zondag met dezelfde elf basisspelers als vorige week tegen sc Heerenveen (3-3). Interim-trainer Fred Rutten heeft gekozen vast te houden aan de laatste formatie van Ruud van Nistelrooij, die woensdag opstapte omdat hij geen draagvlak meer voelde.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.