Terug

Volg Hart van Nederland

Rotsvast vertrouwen in Oranjeleeuwinnen: makkelijke winst op Vietnam en mogelijk wereldkampioen

Rotsvast vertrouwen in Oranjeleeuwinnen: makkelijke winst op Vietnam en mogelijk wereldkampioen

Voetbal

31 juli 2023, 19:50

Zoals wel vaker heeft Nederland enorm veel vertrouwen in het nationale vrouwenvoetbalteam, de Oranjeleeuwinnen. We zien ze namelijk met groots gemak winnen van Vietnam, dinsdagavond tijdens het WK voetbal voor vrouwen. En beter nog: volgens ruim een kwart van de Nederlanders worden de voetbaldames wereldkampioen!

Dat blijkt uit representatief panelonderzoek van Hart van Nederland waar 4.245 Nederlanders aan mee hebben gedaan. De pot tegen de Vietnamezen gaat een eitje worden: slechts 3 procent van de ondervraagden denkt dat Nederland gaat verliezen. 4 procent rekent op gelijkspel en een overdonderende meerderheid van 93 procent rekent op winst. Ook leuk: 55 procent daarvan denkt dat die winst met ruime cijfers zal zijn.

Honderden fans trokken een nacht door om de wedstrijd tegen de VS te zien:

Leeuwinnen spelen gelijk tegen VS, honderden fans trokken nacht door om wedstrijd te zien
1:40
Leeuwinnen spelen gelijk tegen VS, honderden fans trokken nacht door om wedstrijd te zien

Wereldkampioen!

Maar los van die ene wedstrijd, hoe kijkt Nederland dan aan tegen het verdere succes (of het uitblijven daarvan) van de voetbalsters op het WK in Nieuw-Zeeland? Ook hier staan we achter de leeuwinnen. Maar 2 procent van ons land denkt dat ze de groepsfase niet overleven, 9 procent denkt dat het Nederlands elftal eruit vliegt in de achtste finales.

Een redelijke 22 procent denkt dat het avontuur voor de voetbalsters na de kwartfinales voorbij zal zijn. Maar daarna lopen de getallen toch wel redelijk op. Want een behoorlijke 27 procent denkt dat ze er pas in de halve finales uit zullen liggen. Zo'n zelfde aantal schat zelfs dat de Oranjeleeuwinnen wereldkampioen zullen worden, ruim een kwart van Nederland dus. En slechts 13 procent denkt dat ze de finale wel halen, maar die niet winnen.

Het Nederlands oranjevrouwenvoetbalelftal speelt dinsdagochtend om 09.00 uur Nederlandse tijd de wedstrijd tegen Vietnam. De wedstrijd is te volgen via NPO1.

Ook je mening geven?

Word lid van het Hart van Nederland-panel! Kijk hier voor alle informatie over het panel en meld je net als 40.000 andere mensen aan voor de onderzoeken!

Per onderzoek wordt een voor de Nederlandse bevolking representatief deel van het panel uitgenodigd. De laatste onderzoeken bekijk je hier.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.